Мама 365 Блог 2

Зелен сок кој ќе ви помогне да ги намалите килограмите

Доколку практикувате редовна физичка активност, а на вашето мени има оброци кои содржат малку калории, тогаш како дополнителна помош во процесот на намалување на килограмите ви препорачуваме редовна консумација на зелениот сок. (Повеќе…)

Одредете ги своите родителски очекувања во зависност од развојната фаза на детето

Понекогаш со своите најдобри намери правиме најголеми грешки-тоа важи и за родителите! Да се биде родител значи да се донесат одлуки кои можеби се контрапродуктивни кога станува збор за воспитување на детето. (Повеќе…)

Помали сметки за струја – како да заштедите електрична енергија

Дали сте знаеле дека некои уреди во домаќинството водат „таен“ живот и продолжуваат да работат, а со тоа и да трошат електрична енергија дури и кога ќе го притиснете копчето за исклучување? (Повеќе…)

Чоколадото не прави среќни-потврдува науката

Науката вели - чоколадото може да не направи среќни! Тоа се должи на подигнување на нивото на енфрофинот во мозокот, што пак доведува до зголемување на производството на серотонин, одговорен за чувството на среќа и...

Имате ли бели тврди точки околу очите наречни „млечни точки“? – лекот е во калинката

Меѓу народот познати како млечни точки „plural milia“ се често распространет козметички проблем. Станува збор за тврди бели точки кои можат да се појават низ целото лице. (Повеќе…)

Детето треба да ја научи важноста на наградата, но и значењето на казната

Кога детето ќе наполни две години, родителите веќе би требало да можат да го разликуваат плачот на детето кој е предизвикан од реална потреба и кога тој е последица на испад на бес. Иако е многу...