Чоколадото не прави среќни-потврдува науката

Науката вели - чоколадото може да не направи среќни! Тоа се должи на подигнување на нивото на енфрофинот во мозокот, што пак доведува до зголемување на производството на серотонин, одговорен за чувството на среќа и...

За сите оние кои боледуваат од синдромот „тетка“

За синдромот „тетка“ нема да прочитате ниту во едно медицинско списание, иако, во реалниот живот, овој синдром е честа појава: состојба која кај една жена означува безволност, постојано негодување за нешто, замор, поглед кон животот...

Не заборавајте дека секој човек со кој што разговарате е исто што и вие-личност

Никогаш не заборавајте дека секој човек со кој што разговарате е исто што и вие-личност! Кога нешто нема да ви се допадне потсетете се дека секоја личност, па и вие и таа спроти вас има...

Забрането е да се откажеш од своите соништа поради стравот од промени

Забрането е да се откажеш од своите соништа поради стравот од промени, забрането е да плачеш, а да не научиш ништо од она што те натерало да плачеш. да се разбудиш, а да не знаеш што да...

Зошто е корисно да ја исчистите куќата користејќи крупна морска сол

Чистите подови не се само добар начин да се ослободите од прашината и бактериите, туку и да создадете здрава и пријатна атмосфера во вашиот дом. Енергијата која владее во домот е нешто на што навистина...

Го додадовте следниов артикл во вашата кошница: