Пропуштените оброци не значат успех во слабеењето

Доколку се наоѓате во постојана борба со вишокот килограми и тежнеете кон постигнување на идеалната телесна тежина, сигурни сме дека еден од начините кои водат до тоа е вашето придржување до одреден режим на исхрана...

Болката и вкочанетоста во вратот и рамената се минато – лек кој ќе ви донесе олеснување за миг

Комбинацијата на маслиново масло и сол е најмоќната природна мешавина која делува кон намалување на напнатоста во мускулите, болки во вратот и рамената, вкочанетост во вратот и горниот дел од грбот, чувството на трпнење на...

Како се манифестира недостатокот на витамин Ц кај децата

Витаминот Ц има силно антиоксидативното и имунопротективно дејство. Поради овие негови особини се препорачува да се обезбеди негово оптимално ниво во организмот пред се како превентивна мерка против настинки и вируси и за зајакнување на...

Зголемена влакнетост кај жените – симптоми и третман

Зголемената влакнетост кај жените се нарекува хирзутизам и претставува состојба кога се појавуваат влакна на делови од женското тело каде вообичаено не се присутни,односно постои минимална влакнетост-над усните, на образите и брадата, помеѓу градите, на...

Воспаление на увото кај децата-симптоми и третман

Според статистичките тодатоци воспалението на увото е најчесто кај децата помлади од три години. Тие почесто заболуваат од повозрасните деца бидејќи постои поголема склоност кон воспаленија на горните дишни патишта, кои пак се резултат на...

Ако немате здравје, немате ништо-соочете се со стресот на здрав начин и сочувајте го здравјето

  Старата изрека вели „ Ако немате здравје, немате ништо“ Оваа реченица подеднакво се однесува и на психичкото здравје, кое е едно од главните фактори за здрав и исполнет живот. (Повеќе…)

Зошто е корисно да пиете чај од суво грозје

  Сварените зрна на сувото грозје имаат значително помала количина на шеќери, а со самото тоа и далеку помалку калории во својот состав. Научно е докажано дека редовната консумација на чај од суво грозје ќе ја...

Препознајте ги симптомите на перименопаузата – периодот по кој следува менопаузата

Кога станува збор за женскиот организам сите сме го слушнале изразот „биолошки часовник“ , но едно е сигурно, тој не го покажува истото „време“ кај сите жени, односно временскиот рок кога станува збор за менопаузата...

Го додадовте следниов артикл во вашата кошница: