Одредете ги своите родителски очекувања во зависност од развојната фаза на детето

Понекогаш со своите најдобри намери правиме најголеми грешки-тоа важи и за родителите! Да се биде родител значи да се донесат одлуки кои можеби се контрапродуктивни кога станува збор за воспитување на детето. (Повеќе…)

Детето треба да ја научи важноста на наградата, но и значењето на казната

Кога детето ќе наполни две години, родителите веќе би требало да можат да го разликуваат плачот на детето кој е предизвикан од реална потреба и кога тој е последица на испад на бес. Иако е многу...

Преслатки: бебенце и две кученца во љубов на прв поглед

Можеби мислите дека бебињата не треба да живеат со кучињата, особено толку блиску, делејќи го креветот или собата? Можеби мислите дека тоа не е хигиенски, или пак дека е опасно за здравјето на најмалите? Погледнете...

Науката тврди- редовното возење велосипед може да го продолжи животот

Науката тврди- редовното возење велосипед може да го продолжи животот. Континуираното практикување на оваа интересна и корисна физичка активност може да го намали крвниот притисок и нивото на кортизол ( хормон на стрес ) во...

Кога идната мајка може да ги почувствува движењата на бебето во матката

Позицијата во која е поставено бебето во мајчиниот стомак во голема мера може да влијае врз тоа со кој интензитет мајката ќе ги чувствува неговите движења. (Повеќе…)

Удирањето на детето никогаш не е опција

Секој родител знае дека детето поседува неверојатна способност да го доведе родителот до степен на крајна револтираност, чувство што раѓа инстинктивна потреба детето да биде физички казнето... но немојте да си дозволите да го направите...

Повеќе пофалби помалку казнување- префрлете го фокусот на позитивното однесување на детето

  Научно е докажано дека децата се склони кон повторување на она однесување за кои се наградени, без разлика дали станува збор за материјален вид на награда или само пофалба како начин на вербално наградување на...

Љубовта на постарата сестричка ќе ви го стопли срцето-кратко видео за чистото детско срце

Прекрасен момент кој ја сочинува суштината на овој живот овековечен е со ова кратко видео. Малечкото девојче утрото го започнува со поглед кој зрачи незадоволство, додека оди кон нејзината мајка која во рацете ја држи...

Го додадовте следниов артикл во вашата кошница: